Byggestart på riksvei 7

Tirsdag 6. september kommer statsråd Magnhild Meltveit Kleppa til Sokna for å foreta den offisielle starten på byggingen av ny riksveg 7 mellom Sokna og Ørgenvika.

Kontrakten på rv. 7 Sokna-Ørgenvika

- Dette prosjekt er det mange som venter på, sier prosjektleder Erik Furuseth. Kontrakten med Hæhre Entreprenør AS ble undertegnet mandag 25. juli 2011. 

Kontrakten på hovedentreprisen på vegprosjektet rv. 7 Sokna-Ørgenvika er nå undertegnet og Hæhre Entreprenør AS starter arbeidet i løpet av august. - Dette er et viktig prosjekt for oss. Fint å få et slikt stort prosjekt i vårt nærmiljø, sier Albert K. Hæhre. Kontraktsummen er på ca. 727 millioner kroner.

Strekningen på denne entreprisen er ca. 15 kilometer lang, og det er en 6,5 kilometer lang tunnel. Prosjektet er planlagt ferdig sommeren 2014. Totalkostnaden for hele strekningen er på ca. 1,6 milliarder kroner (2012 kr). Vel 50 prosent bompengefinansiert

 

Første stopp på programmet er Rustad kafe. Her blir det en orientering om prosjektet av prosjektleder Erik Furuseth. Deretter skal Kleppa med følge busses til Rallerud stasjon som ligger ved selve anlegget. Der skal ministeren fyre av den første salven som markerer starten på byggingen av den nye riksvegen.