Uenighet trenerer helikoptertomt i Oslo

Uenighet om en tomt mellom Jernbaneverket og politiet forsinker byggingen av en helikopterbase i Groruddalen. Basen er ment å gi politiets beredskapstropp kortere reaksjonstid.

Jernbaneverket mener en helikopterbase i det aktuelle området på Alnabru i Groruddalen vil legge begrensninger for jernbanen i det samme området. Politiet i Oslo mener været er sikrere og flytiden kortere enn fra Gardermoen.

Nå ber Jan Bøhler (Ap), nestleder i Stortingets justiskomité, om at Jernbaneverket viker i saken.

– Etter det som har skjedd i sommer, må alle sørge for at denne basen ikke sendes ut på ørkenvandring. Politihelikopteret må nærmere byen, og Beredskapstroppen trenger øvingsområde, sier Bøhler til VG Nett.

Uenigheten om basevalget går ifølge avisa helt opp i regjeringen, hvor justisminister Knut Storberget (Ap) og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) har tatt parti med hver sin etat.

Høyres Anders B. Werp i justiskomiteen er kritisk til regjeringens håndtering av saken.

– Høyre forventer at regjeringen løser denne floken snarest. Det er uholdbart at statlige etaters krangling skal gå på bekostning av politiets beredskap, sier Werp til NTB.

Statssekretær Terje Moland Pedersen (Ap) i Justisdepartementet skal ifølge VG Nett møte folk fra politiet og Jernbaneverket i løpet av denne uka.

Les mer om saken på vg.no:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10081749