Irene forårsaket skader for 7 milliarder dollar

Uværet Irene har satt kurs mot Canada etter å ha feid over det nordøstre USA. Stormen tok minst 18 menneskeliv og ødela verdier for 37,5 milliarder kroner.

Millioner av amerikanere var natt til mandag lokal tid fortsatt uten strøm etter at Irene, som ble nedgradert først fra orkan til tropisk storm og siden til en såkalt post-tropisk syklon, passerte New York.

Newyorkerne hadde forberedt seg på det verste, og flere hundre tusen mennesker ble evakuert. Men Irene var ikke fullt så kraftig som først antatt da hun slo til mot millionbyen. Likevel ble ødeleggelsene store da springflo førte til oversvømmelser på Manhattan.

Minst 18 personer er hittil bekreftet døde som følge av orkanen. Det yngste offeret var en elleve år gammel gutt som omkom da et stort tre veltet og falt inn i et bolighus i Newport News i Virginia.

Mandag ettermiddag norsk tid hadde Irene nådd fram til det østkysten av Canada. Stormen hadde da en fart på 43 kilometer i timen. Ifølge meteorologene ved det nasjonale amerikanske orkansenteret i Miami vil imidlertid Irene vokse i styrke på sin ferd over Canada, og kan komme opp i vindkast på opp til 85 kilometer i timen de neste par dagene (©NTB)