Kan isfronten smelte?

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) blir den første norske statsråden som gjester Kina etter at den kinesiske regimekritikeren Liu Xiaobo fikk Nobels fredspris i 2010, skriver Dagens Næringsliv. Borten Moe skal delta et ministermøte i Carbon Sequestration Leadership Forum (CLSF), et globalt samarbeid opprettet i 2003 for å fremme fangst og lagring av CO2.

Vi er svært fornøyd med at den norske statsråden reiser til Kina, og vi håper at dette kan bidra til å smelte den isfronten som har vært mellom Norge og Kina siden fredspristildelingen. Vi er avhengig av å ha et godt forhold til kineserne som også betyr mye for vår egen hverdag.

Vi er også glad for at det nettopp er olje- og energiminister Ole Borten Moe som reiser. Han har fra første dag tatt tak i sitt departement som har vært preget av dårlig politisk ledelse i mange år. Borten Moe blir sterkt kritisert av miljøbevegelsen. Denne kritikken skal statsråden ta med stoisk ro. Han tar standpunkter som opplagt vil tjene Norge og de som bor her ved å sikre bl a nødvendig strømforsyning og at forholdene legges til rette for at oljealderen kan vare lenger.

Vi håper at han også snart får penset både OED og NVE inn på rett spor i forhold til byggenæringen. Byggenæringen har mye å bidra med når det gjelder energieffektiviseringen i landet vårt.