Korgfjelltunnelen stenger 5. september

Nå starter arbeidet med å fjerne telehivene i Korgfjell-tunnelen. Dermed må trafikken gå over fjellet ut oktober.

 – Vi skal brøyte og strø slik at det blir gode forhold når vinteren kommer, sier seksjonsleder Ole-Johan Bogfjellmo til vegvesen.no

Arbeidet utføres i to perioder, så tunnelen blir stengt igjen fra etter påske og til midten av juli neste år. Strekningen har tre ganger mer trafikk på sommeren enn ellers i året. – Når vi starter i høst utsetter vi færre trafikanter for ulempen det er å kjøre de fem kilometerne ekstra over fjellet. Vi stenger i nesten to måneder nå i høst, men er godt forberedt på at det kan bli is og snø i slutten av perioden. Derfor sørger vi for ekstra mannskaper til å strø og brøyte, sier Bogfjellmo. Vi skal gjøre det vi kan for at tungtrafikken skal komme seg trygt fram. Det er også derfor vi tar resten av jobben til våren.

Går langt inn
Arbeidet som skal gjøre tunnelen mer trafikksikker vil foregå i den nordre delen. – Vi skal frese bort gammel asfalt, lage ny og dypere drenering, ta ut dårlige masser, legge inn nye, og så legge ny asfalt. Dette gjør vi fra tre kilometer inn i tunnelen og utover. Nå går vi så langt inn at vi skal unngå at det fryser inne i tunnelen og blir telehiv, forklarer han.

To oppgaver for entreprenøren
Det er Tore Løkke AS som har fått oppdraget. Entreprenøren skal også sørge for at vegen over fjellet er trygg og god. Kontrakten er på 33 millioner kroner.

Mer i vente
Etter planen skal oppdraget med tilsvarende arbeid i Umbukta lyses ut på anbud ved nyttår.