Vekst i produksjon og omsetning i BA

Nye tall for 2. termin viser at omsetningen innenfor bygge- og anleggsvirksomhet økte med 7,6 % fra samme tid i 2010, skriver BNL på sine hjemmesider.

For omsetningen innenfor oppføring av bygninger var veksten på 7,7% i samme perioden. Produksjonen i bygge- og anleggsnæringen gikk opp med 1,8 prosent fra 1. til 2. kvartal i år, viser sesongjusterte tall fra SSB. Vekst i anleggsproduksjonen bidro til oppgangen. Den totale produksjonen i bygg og anlegg har steget med 2,1 prosent fra 2. kvartal i fjor til 2. kvartal i år, korrigert for antall virkedager i kvartalene.

- Dette er positive tall og viser at byggenæringen er ivekst,sier Audun Lågøyr, direktør for kommunikasjon og næringspolitikk i Byggenæringens Landsforening.

- Tallene føyer seg inn i rekken av signaler som viser at aktiviteten i bygg og anlegg er jevnt stigende og i liten grad er rammet av finansuroen. Samtidig er det grunn til å være klar over at tallene er fra første halvår og ikke fanger opp den uroen som har vært i finansmarkedene i sommer, avslutter Lågøyr.