Stor aktivitet i Avinor

Avinor hadde i første halvår 2011 4118,1 millioner kroner i driftsinntekter med et driftsresultat på 873,9 millioner kroner. Resultat etter skatt utgjorde 519,5 millioner kroner.

Flytrafikken i første halvår viste en sterk vekst med 13,7 prosent økning i antall passasjerer, og 5,9 prosent økning i service units innenfor flysikringstjenesten. Askeproblemene i 2010 er en betydelig årsak til endringen fra i fjor. Den kommersielle forretningsutviklingen fortsetter meget positivt med en vekst i inntektene på 15,0 prosent. Inntektene fra den kommersielle virksomheten utgjorde 1821,8 millioner kroner i første halvår.

-Trafikkveksten tilsier at ivesteringsvolumet Avinor har lagt opp til de neste ti årene er helt nødvendig for å møte kundenes behov, slik prognosene ser ut i dag. Samtidig er luftfarten konjunkturfølsom, og en ny global finanskrise kan selvfølgelig påvirke utviklingen, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i en kommentar til halvårsresultatet.

Konsernet har et meget høyt investeringsnivå med hensyn til kapasitetsutvidelser, oppgraderinger og nye regulatoriske bestemmelser. Det er i første halvår investert 1010,2 millioner kroner i varige driftsmidler. Samtidig viser tallene høy punktlighet og regularitet første halvår.