Birkerittene 2011 i gang

Allerede klokken 08.15 i dag gikk fellesstarten i UltraBirken. Et kvarter senere dro de første puljene i FredagsBirken i gang. I morgen går Birkebeinerrittet og UngdomsBirken av stabelen, mens Barna Birkebeinerritt arrangeres begge dager.

Vær og føreforhold har i høyeste grad satt sitt preg på rittene de to siste årene. Sommerens nedbørsmengder har ikke skapt ideelle forhold i fjellet. På den annen side er temperauren nå langt høyere. Det var noe regn i natt, men det i formiddag er meldt sol og temperaturer opp i mot 18-20 grader og sol i Lillehammer.

Utbedringer
Det er investert store summer i utbedring av parkeringssituasjonene på Rena og på Lillehammer. I løypa, blant annet fra Skramstad til Djuposet, er masse byttet ut og det er etterfylt med grus. Flere steder er veien rettet opp og gjort bredere.

Den siste bakken ned mot Håkons hall, Kleivbakken, var tidligere årsak til mange til dels stygge velt. Med en viss underholdningsverdi for tilskuere riktignok, men også med stor fare for stygge skader. Også her er gresset heldigvis byttet ut med grus. Dermed er de aller siste meterne mot mål gjort vesentlig tryggere og lettere fremkommelig.

De 7000 startende i FredagsBirken og de 500 i UltraBirken møter et velsmurt apparat med nøye planlagt logistikk. Birkerittene er verdens største terrengløp på sykkel. Til sammen vil det begge dager være 22.000 syklister ute i terrenget. Ca. 2.900 frivillige bidrar med uvurderlig hjelp.

Sponsortrio med erfaring
Også sponsortrioen Leca/Norcem/Byggeindustrien er i rute med forberedelser og arrangement. Totalt er det påmeldt ca 330 som sykler i sponsoratets farger. Vel halvparten av disse har takket ja til full dekning når det gjelder busstransport, frakting av sykler, overnatting på Rena og forpleining. I dag og i morgen kan som vanlig sponsorteltet ved målankomst friste med varm mat og drikke.

Byggeindustrien kommer tilbake med mer.