YIT satser på lærlinger

Mange av selskapets beste fagfolk begynte som lærlinger.

YIT er en landsdekkende teknisk entreprenør som tilbyr enkeltleveranser og service innenfor alle installasjonsfag og flerfaglige totalløsninger for alle typer bygg.

Avdelingskontoret i Porsgrunn er et av 60 lokalkontorer og har, som bildet viser tatt til seg flere nye lærlinger i høst. Til sammen har de nå 18 lærlinger hvorav 14 er innen elektrofaget, 1 innen automasjon, 1 innen IKT og 2 er innenfor rørfag. I tillegg vil de ta inn en lærling på automasjon senere i høst.

– Lærlingeordningen har eksistert i en rekke år, og YIT har hatt ordningen like lenge. I YIT er lærlingeordningen forankret i vårt verdigrunnlag som klart sier: Målrettet Opplæring. Nå er det dessverre slik, også i vår bransje, at noen tror at lærlinger er billig arbeidskraft. Sånn er det ikke hos YIT, vi mener at hver person er viktig og skal behandles deretter. Dessuten har vi sterke og gode fagforeninger som også passer på at lærlingene behandles som det de er; en investering for framtiden. Derfor har vi da også fått priser som Årets Lærlingebedrift og lignende. Flere av våre beste fagfolk har gått i læra, og er i dag blant de som bidrar betydelig til selskapets verdiskapning. Mange av de sitter også som ledere og prosjektledere, men har ikke glemt sin tid som lærlinger, sier Magnus Østby, markedssjef avd. Telemark/Vestfold.

- De fleste av våre lærlinger velger å bli i YIT etter endt fagprøve, og da er vi veldig fornøyde. Andre velger å gå videre med utdanning, og kommer tilbake senere. Noen velger å forlate YIT. I så fall anser vi dette som en del av vårt samfunnsansvar at vi skaper bærekraft i bransjen og samfunnet for øvrig, legger Østby til.