Statnett-bygg i A-klassen

Statnetts nye hovedkontor i Nydalen i Oslo skal bli et energieffektivt bygg i miljøklasse A.

Fakta:

•Statnetts hovedkontor flytter fra Huseby til Nydalen rundt årsskiftet 2012/2013.

•Det nye kontorbygget oppføres i disse dager av Veidekke og Avantor på en av de siste ledige næringseiendommene i Nydalen, med besøksadresse Nydalen Allé 33.

•Statnett blir leietaker i bygget, men bidrar aktivt i byggeprosjektet og legger premisser for løsningene som velges.

•Bygget vil romme ca 800 arbeidsplasser i åpne løsninger

•Fjernvarme og overskuddsvarme fra datarom skal gi energiøkonomisk og effektiv oppvarming av bygget

– Vi har klimaløsninger som en del av strategien vår og ser det som helt naturlig å gjøre det nye hovedkontoret til et moderne miljøbygg, sier direktør for HMS og organisasjonsutvikling Kirsten Berg.

Bygget oppføres i Nydalen av Avantor. Statnett blir leietaker og skal flytte inn rundt årsskiftet 2012/2013.

- Bygget oppføres helt på Statnetts premisser, og det er vårt initiativ at bygget nå blir oppgradert fra B+ til A, sier Kirsten Berg. Hun forteller at det prosjekterte bygget var veldig bra i utgangspunktet. Det var derfor relativt lite som skulle til for å løfte standarden slik at bygget havner i beste kategori med hensyn til energimerkeordningen som NVE innførte i fjor sommer.

- Vi kommer ikke til å nøye oss med å være kategorisert i klasse A. Vi planlegger også tiltak for å minimere energibruken i den daglige driften:

•Blant annet investerer vi i varmepumper som kan dra ut energi fra datarommene i bygget og nyttegjøre den til oppvarming i kontorarealene.

•Videre vil bygget bli koblet til Nydalen Energisentral, som er Nord-Europas største i sitt slag basert på jordvarmeteknologi.

•Vi må også være bevisste på egne holdninger og praksis og gjøre vårt til å redusere energibruk i det daglige; papirløst kontor er ett av flere gode tiltak, sier Kirsten Berg.

Også i Trondheim bygger Statnett nytt kontorbygg i A-klassen. Dette reises i disse dager på Strinda og skal tas i bruk før jul av de om lag 40 medarbeiderne som har sitt daglige virke for Statnett i trønderbyen.

- I den bransjen vi er del av, er det selvsagt å ha fokus på energibruk og energiøkonomisering. Når vi bygger nytt skal vi ikke bare følge gjeldende regelverk, men strekke oss langt for å skape gode og langsiktige løsninger, understreker Kirsten Berg.