Rambøll velger Revit MEP

Rambøll Norge AS har valgt å gå for Revit MEP med CQTools for EL- og VVS-prosjektering.

I oktober 2010 besluttet Rambøll Norge AS å starte opp en omfattende og grundig evalueringsprosess for å komplettere Revit MEP som et prosjekteringsverktøy innen tekniske systemer for det norske markedet. To løsningsleverandører ble valgt ut for videre testing. Et viktig kriterie for programløsningen var åpenhet i struktur med mulighet for de prosjekterende til å påvirke videre utvikling fremover. Rambøll la også vekt på faglig dyktighet, responstid, bransjeforståelse, kjemi og kapasitet for å fjerne tidstyver samt evne til å lære bort god arbeidsmetodikk.

Resultatet av evalueringen er nå klart, og valget falt på Cad Quality AS og CQTools til fagområdene EL og VVS.

- Programvare er en så stor del av arbeidshverdagen at det er på tide å involvere seg sterkere for å få bedre flyt i arbeidsprosessene, og stille større krav til programutviklerne. Rambøll har gjort et valg for å få mer frihet, en mer åpen programvare hvor vi har påvirkningskraft og kan delta i videre utvikling av programmet. Vi ønsker å bli kvitt tidstyver. Siden utviklingen av CQTools er kundestyrt kan vi nå være med på å forenkle prosessene og redusere tid vi bruker på rutineoppgaver, utdyper Geir Hovden, sivilingeniør i Rambøll og prosjektansvarlig i evalueringsprosessen. Hovedfilosofien bak valget er en åpen plattform som støtter BIM og gir Rambøll store muligheter for påvirkning i utformingen av prosjekteringsverktøyet

- Cad-Q har vært inne i oppstartsfasen i konkrete prosjekter og vært behjelpelig med erfaring og støtte. I læringsprosesser har man ofte en lav terskel i forhold til utfordringer. Små problemer kan bli store om man ikke får driv og motivasjon til å finne en god arbeidsmetodikk. Det er derfor viktig å raskt komme forbi disse utfordringene. Faktorer som god kursing, oppstartshjelp og support har minimalisert oppstartsproblematikken ved innføring av Revit og CQTools, forteller Hovden videre.

- Nå skal vi jobbe videre med Revit MEP og CQTools samt ha et tett samarbeid med utviklingsavdelingen til Cad-Q for å sikre en videre optimalisering av prosjekteringsverktøyet. Vi ønsker flere velkommen i denne prosessen, avslutter Hovden.

- Rambøll sitt valg av CQTools for EL og VVS er et gjennombrudd for Cad-Q sin satsning på åpen systemarkitektur. Cad-Q sitter med lang erfaring og god kompetanse i hvordan jobbe effektivt med design og modellering. Dette utnytter vi til det beste for kunden og vi kommer til å fortsette vårt nære samarbeid med både Autodesk og våre kunder for å utvikle CQTools videre, forteller Paal E. Haave, salgssjef for tekniske systemer i Cad-Q.