Boligpolitikk på valg

Folketallet i Oslo vokser sterkt. Har partiene en politikk som møter denne veksten og behovet for nye boliger? Oslo arkitektforening i samarbeid med Byboligaksjonen setter boligen på dagsorden i valgkampen.

Samtlige partier deltar i debatten i et møte torsdag 25. august i Caféteatret på Grønland.

Arrangørene vil særlig utfordre politikerne på disse spørsmålene:

Skal også boliger I indre by ha god kvalitet og akseptable utearealer for lek og opphold?
Plan- og bygningsetaten har fremmet forslag til ”Normer for felles leke- og uteoppholdsarealer for boligbygging i indre Oslo ”. Landskapsarkitekt Kjersti Cederkvist tar for seg normforslaget og ser på boligprosjekter fra de senere år. Kunne disse blitt realisert innenfor rammene av de nye normene?

Hvordan vil partiene stille seg til normforslaget når det skal opp i bystyret?

Hvor i byen skal det bygges?
Skal det bygges enda tettere der det er tettest fra før? Hvorfor skal Østkanten ta hele belastningen? Hvordan stiller partiene seg til fortetting i villaområdene? Hva med å bygge ut store villatomter som ligger et par hundre meter fra knutepunktet Majorstuen? Siv. ark. PhD Jon Guttu utfordrer politikerne.

Bør og kan byveksten bremses?
Er den sterke urbaniserinsgen og sentraliseringen i Osloområdet uavvendelig eller kan Oslos boligproblem behandles som et regionalt problem?

Hvordan kan den bremses til fordel for distrikter og mindre byer? Kan Oslos boligproblem løses ved regional planlegging og god kollektivtransport?

Fra partiene stiller:
FRP: Camilla Wilhelmsen
H: Eirik Lae Solberg
V: Ola Elvestuen
AP: Tone Tellevik Dahl
SP: Margaret Eide Hillestad
KRF: Haakon Brænden
SV: Andreas Behring
R: Ingrid Baltzersen
MDG: Harald A Nissen

Det blir også presentasjoner av forsker Jon Guttu og landskapsarkitetk Kjersti Cederkvist