Embretsfoss halvveis

Hovedentreprenør AF Anlegg er omtrent halvveis med byggingen av nye Embretsfoss kraftverk. (Se bildekarusell og video fra prosjektet).

Landets største pågående vannkraftprosjekt finner sted i Åmot i Modum kommune. Utvidelsen av Embretsfoss kraftverk har en prislapp på cirka 730 millioner kroner og innebærer bygging av en splitter ny dam og kraftstasjon.

Prosjektet har fått navnet Embretsfoss 4 og det har sin bakgrunn i at det fra Embretsfoss kraftverks første etablering i 1916 og frem til 1954 ble bygget og satt i drift tre ulike kraftstasjoner. I dag er det Embretsfoss 2 og 3 som står for kraftverkets produksjon. Embretsfoss 4 skal etter planen settes i drift våren 2013.

- Når Embretsfoss 4 er på plass kommer vi til å legge ned Embretsfoss 2 og etter hvert oppgradere Embretsfoss 3, opplyser Tore K. Jordet, byggeleder for EB Kraftproduksjon AS.

EB Kraftproduksjon, som er et datterselskap i Energiselskapet Buskerud (EB), eier kraftverkets eierselskap Embretsfosskraftverkene DA sammen med E-CO Energi.

AF Anleggs hovedentreprisekontrakt har en verdi på drøye 230 millioner kroner. Kontrakten omfatter i hovedsak bygging av en ny dam 30 meter nedenfor eksisterende og ny kraftstasjon som bygges på andre siden av elven i forhold til eksisterende kraftstasjoner.

I alt 40.000 kubikkmeter betong går med til utvidelsen av kraftverket. Kjetil Skogheim, anleggsleder for AF Anlegg beskriver betongarbeidene i prosjektet som omfattende og kompliserte.

Les mer om utvidelsen av Embetsfoss kraftverk i nr. 10 av Byggeindustrien.