Entra kjøper eiendom i Oslo sentrum

Entra Eiendom AS har kjøpt det sentralt beliggende Sundt-kvartalet i Lakkegata 55 i Oslo sentrum. På eiendommen ligger det nå til rette for en omfattende byfornyelse.

Sundt-kvartalet ligger mellom Akerselva og Rudolf Nielsens plass på Grønland. Navnet har sitt utspring i at brødrene Andreas, Christian og Karl Sundt etablerte verktøymaskinfabrikk i kvartalet på slutten av 1800-tallet. Bygningsmassen på eiendommen stammer fra denne virksomheten og styret i Brødrene Sundt Verktøimaskinfabrik AS har i lengre tid forberedt salget av utviklingseiendommen.

- Oslo sentrum vokser østover og vi er derfor svært tilfreds med å ha sikret oss denne sentrale eiendommen nær Oslo S og Bjørvika. Beliggenheten er svært attraktiv for både private og offentligere leietakere. Vår ambisjon er å utvikle moderne, miljøledende bygg i kvartalet og dermed bidra ytterligere til den positive utviklingen i området, sier administrerende direktør Kyrre Olaf Johansen i Entra Eiendom.

- Vi ser frem til at Entra med suksess skal realisere den fremtidsrettede visjonen vårt selskap har skapt, uttrykker avtroppende styreleder Johan C. Løken aksjer i en kommentar til salget.

Tomten Entra har kjøpt er på rundt 4250 kvadratmeter og dagens bygningsmasse er på 4500 kvadratmeter. Gjeldende reguleringsplan åpner for en samlet utvikling av i overkant av 30.000 kvadratmeter i kvartalet. Foruten eiendommen Entra har kjøpt består kvartalet av Oslo Østre Frikirke samt en utviklingstomt tilhørende Oslo kommune som er lagt ut for salg.

Overdragelsen av eiendommen skjer gjennom at Entra Eiendom overtar samtlige aksjer i Brødrene Sundt Verktøimaskinfabrik AS. De selgende aksjonærene er i hovedsak etterkommere etter gründerne av verktøymaskinfabrikken.

Bildetekst: Kyrre Olaf Johansen foran Sundt-kvartalet som ligger på Grønland i Oslo.