Ett Agder færre kommuner

Administrerende direktør Lars Petter Malteby ved Saint Gobain i Lillesand sier til NRK at det nå er på tide å markere seg som tilhenger av å slå sammen de to Agder-fylkene. Det er vi helt enig i. Vi har ved en rekke anledninger også tatt til orde for at det må bli færre kommuner her i landet. Mye av dagens kommunestruktur ble lagt den gangen vi hadde hest og kjærre og robåter som fremkomstmidler.

I løpet av de siste ti-årene er det brukt utrolig mye penger på å bedre veinettet her i landet. Kjører man langs en del av dalstrøkene kan man i løpet av en halvtimes tid passere en rekke kommuner. Kommunehusene ligger tett som haggel. Alle må forstå at dette ikke er regningssvarende. Mange offentlige bygg blir ofte lagt helt feil i og med at det er kommunegrensene som bestemmer plasseringen. Dette er også kostbart og lite hensiktsmessig.

Dersom man fikk større enheter ville man også få langt mer rasjonell utnyttelse av folk og driftsmidler. Hadde bedriftene drevet som mange små kommuner gjør, ville man for lengst ha blitt slått konkurs.

Vi føler at det er et lite mindretall på Stortinget anført av Senterpartiet som hindrer at fornuften får råde. Nå er det på tide at noen tar tak i dette. Da vil man også få utrolig mye igjen for de enorme beløpene som kommunesektoren får.

Vi går mot et kommune- og fylkestingsvalg. Endringer i fylkes- og kommunestruktur burde være et selvsagt valgkamptema.