Norconsult overtar Jørstad RI AS

Norges ledende rådgiveraktør Norconsult AS har overtatt alle aksjene i rådgiverfirmaet Jørstad RI AS i Alta som driver innen VVS-teknikk.

Jørstad RI som har en god posisjon innen sitt fagområde i Finnmark, fortsetter sin virksomhet som en integrert del av Norconsult. Alle de fem ansatte fortsetter i sine stillinger etter overtakelsen.

– Jørstad RI og Norconsult har samme syn på framtiden. Både forretningsmessig og kulturelt passer firmaene veldig bra sammen. Kjøpet vil styrke den samlede kompetansen i regionen, og vil øke verdiskapingen som lokalt forankrede rådgiverfirmaer representerer. Norconsults offensive satsing inspirerer våre ansatte, og vi kan betjene nye og tidligere kunder på en enda bedre måte, kommenterer Terje Opgård som er daglig leder i Jørstad RI AS.

– Med kjøpet av Jørstad RI forsterker vi vårt markedsinngrep og tverrfaglighet i Finnmark ved at vi får tilgang til et meget kompetent og anerkjent fagmiljø innenfor VVS-teknikk. Vi ser store muligheter for markedsmessige og faglige synergier gjennom denne sammenslåingen og ser frem til å kunne tilby et ytterligere utvidet tjenestespekter langs de verdikjedene vi betjener i dag, sier administrerende direktør John Nyheim i Norconsult.

I en pressemelding heter det at beslutningen om aksjeovertakelsen er resultatet av en prosess som er strategisk begrunnet, og som også er diskutert med og ønsket av medarbeiderne i alle involverte selskaper. Selskapene ser dette som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer, for å trygge arbeidsplassene samt for å skape grunnlag for videre vekst.

Norconsult er Norges største flerfaglige rådgiver rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering. Selskapet er eiet av de ansatte og har ca 2100 medarbeidere fordelt på ca 1600 i Norge og 500 i utlandet.