Bedre høstoppstart for togene

Forbrukerrådets test av tre togstrekninger på Østlandet viser en bedring i punktligheten i forhold til i fjor høst. Men fortsatt ligger to av tre linjer under målet.

Via mobil-appen Togtest testes togene mellom Oslo og Lillehammer, Halden og Skien. Etter én høstuke har over 900 pendlere gitt 2.300 tilbakemeldinger om togavanger. I 30 prosent av tilbakemeldingene er togene forsinket.

– Sammenlignet med i fjor er det en langt bedre oppstart på togtrafikken i år. Samtidig ligger to av tre linjer under målet for punktlighet, og det er for dårlig, sier fagdirektør Anne Haabeth Rygg i Forbrukerrådet, som mener testen viser at rutetabellen fortsatt ikke er helt til å stole på.

Forsinkelsene er i hovedsak på under ti minutter. Det er strekningen Oslo-Skien som har flest forsinkelser, ifølge tilbakemeldingene fra brukernes telefoner.

Etter at Forbrukerrådet lanserte sin app varsler NSB at de vil gjøre mest mulig informasjon om punktligheten tilgjengelig, for å finne ut hvor forsinkelsene rammer kundene mest. (©NTB)