Peab bygger Fernandas Hage

Peab har fått i oppdrag å bygge Fernandas Hage i Nydalen. Prosjektet består av 116 leiligheter på en såkalt strandtomt i Nydalen og er en del av Akerselva Naturpark.

I den sju mål store hagen i Fernanda Nissens gate 1 skal det oppføres to leilighetsbygg med til sammen 116 leiligheter. Det blir også p-kjeller. Det blir hvit teglfasade med innslag av tre ved inngangene. Grunnplanet i byggene vil heves noe fra bakken, da dette gir bedre utsyn for alle. Leilighetene på bakkeplan blir spesielt barnevennlige med egen uteplass. Boligene er omgitt av åpne friområder. Leilighetene blir to-, tre- og fireroms fra 35 til 131 kvm og hele 70 prosent av leilighetene blir hjørneleiligheter.

Leilighetene er fordelt på to bygninger med inntil åtte etasjer, og de får enten uteareal, balkong eller takterrasse. Utenfor leilighetene blir det store felles grøntområder ned mot elven. Det blir heis fra p-kjeller.

Kontraktssummen er på 148 MNOK eks mva og Peab er engasjert som totalentreprenør. Arbeidet starter 01.10.2011 og leilighetene skal stå klare 01.03.2013. Blokk Arkitekter har tegnet Fernandas Hage.

- Prosjektet ligger i en svært attraktiv del av Nydalen og blir nærmest en grønn oase ved Akerselva. Vi ser frem til å samarbeide med Sandakerveien 112 AS, som eies av Naturbetong AS og Lorentzen Eiendom AS. Begge eiere er betydelige eiendomsutviklere som har lang erfaring, sier adm dir i Peab Norge Petter Moe.