Retten ga Store Norske medhold

Nord-Troms tingrett bestemte fredag at LNS Spitsbergen ikke får levere tjenester til Store Norske etter 1. september.

Det var i mars i år at Store Norske hevet kontrakten med LNS Spitsbergen om transport av kull og andre tjenester i Svea-gruvene på Svalbard.

LNS Spitsbergen aksepterte dette i kjølvannet av Økokrims etterforskning i korrupsjonssaken mot tidligere sjef i Store Norske, Robert Hermansen.

Etter at Økokrim i juli frafalt korrupsjonssiktelsen både mot LNS Spitsbergen og morselskapet Leonard Nilsen & Sønner skiftet imidlertid selskapet oppfatning og krevde å få være i Svea-gruvene inntil den avtalte voldgiftssaken mellom partene var ferdig behandlet i første halvår 2012.

I juni skrev imidlertid Store Norske kontrakt med AF Gruppen om å overta den jobben LNS Spitsbergen har utført i mange år.

Direktør Bjørn Arnestad i Store Norske sier i en pressemelding at han er glad for avgjørelsen i tingretten og viser til at LNS tidligere har bekreftet at selskapet vil samarbeide om en overgang til ny leverandør.

Direktør Dag Rindal Brox i LNS Spitsbergen sier selskapet nå vil vurdere tingrettens kjennelse før man bestemmer seg for en eventuell anke.