Toget flyttes over på ny bru på Lademoen

I helga blir det hektisk aktivitet på Lademoen i Trondheim med å fullføre det nye jernbanesporet

Fra mandag morgen kjører togene over den nye jernbanebrua, over taket på nordvestenden av betongtunnelen (Strindheimtunnelen), over taket på en ny gang- og sykkelundergang og inn på de nye sporene i gammel togtrasé forbi Lademoen stasjon. Men først må altså en god del kabler trekkes og kobles med de eksisterende for signalstyring og de nye sporene må kobles med de gamle. Det blir aktivitet også nattestid for å rekke alt innen helga er omme, men arbeid som ikke skal støye mye, melder vegvesen.no.

Den midlertidige brua flyttes til Stjørdal
For å gi plass til byggingen av betongkonstruksjonene ble jernbanen flyttet over på en midlertidig jernbanebru våren 2010. Nå som jernbanen flyttes over på den ferdige nye brua blir den midlertidige stålbrua sendt til Stjørdal hvor den skal fungere som midlertidig jernbanebru over E14 fra senere i høst. Så her er det snakk om gjenbruk.

Jernbaneverket og NSB har togfri helg fra lørdag morgen til mandag morgen. Det gjelder strekningen mellom Trondheim sentralstasjon og Stjørdal stasjon. Informasjon om hvordan dette vil påvirke togtrafikken kan du finne på www.nsb.no.

Ny vei å gå til togplattformen
Mandag vil adkomsten til plattformen bli flyttet tilbake til vestenden av stasjonsbygningen på Lademoen. Det har vært endringer for togpassasjerene i anleggsperioden. Fram til den nye delen av Strandveiparken og den nye gangveien opp til plattformen er ferdig, står det en midlertidig trapp i tre for publikum. Denne har også muligheter for å trille barnevogn. Dessverre var denne nødt til å bli litt bratt. Man lover at den permanente løsningen blir bedre.

Skippergata vil fortsatt være stengt for gjennomkjøring under jernbanebrua en stund fremover. Den har vært stengt for å gi plass til anleggsarbeidene men vil bli åpnet før årsskiftet.