Endringer i ledelsen i Blueway

Jakob Bae overtar som konsernsjef og Johnny Skoglund blir ny visekonsernsjef i Blueway AS etter at styret og konsernsjef Leif Salomonsen er blitt enige om ikke å forlenge Salomonsens engasjement som gikk ut den 30. juni.

Om BlueWay

Blueway har levert helikoptertjenester siden 1986. Blueway opererer en flåte på 26 helikoptre og tilbyr spesialiserte tjenester til følgene sektorer: Offshore, Infrastruktur, Miljø og Søk- og Redning (SAR). Gruppens selskaper opererer under følgende selskapsnavn: Blueway Offshore, DanCopter, Airlift (infrastruktur, miljø og søk og redningstjenester for norske myndigheter) og Vertech Offshore. Blueway har virksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Nederland og Nigeria. I tillegg tilbyr Vertech Offshore sine tjenester globalt.

Finn Øistein Nordam er ansatt som ny økonomidirektør (CFO).

Salomonsen ble engasjert i oktober 2009 for en periode på 12-18 måneder for å gjennomføre en finansiell og operasjonell restrukturering av selskapet. Denne jobben er nå tilbakelagt.

Blueway-konsernet går nå inn i en ny og viktig fase, der eierne ønsker å styrke selskapet finansielt, enten gjennom en børsnotering eller ved å tiltrekke seg nye eiere. Jakob Bae, som hittil har ledet forretningsområdet offshore og som tidligere var mangeårig administrerende direktør i Helikopter Service / CHC Helikopter Service, er ny konsernsjef.

Johnny Skoglund, som i mai ble rekruttert som administrerende direktør i Airlift AS og ansvarlig for forretningsområde Innland i Blueway AS, forfremmes til visekonsernsjef. Skoglund er tidligere viseadministrerende direktør i SAS Norge.

I tillegg er Finn Øistein Nordam rekruttert som ny økonomidirektør (CFO) fra 1. august 2011. Nordam er tidligere økonomidirektør (CFO) i Det Norske ASA, Q-Free ASA og Samlerhuset BV. Han har tidligere hatt ulike lederposisjoner i Kværner og ABB. Runar Nilsen, som siden januar 2010 har vært økonomidirektør (CFO) i Blueway AS, har på eget initiativ ønsket å fokusere på forretningsutvikling. Nilsen vil fra 1. august 2011 gå over i en nyopprettet stilling som konserndirektør for forretningsutvikling i Blueway AS.