Fra Optimera til GOBB

Tom Søgård (51 år) slutter som assisterende direktør i Optimera AS og går over som administrerende direktør i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag (GOBB) fra 1. september.

Søgård har jobbet i Optimera i seks år.

– Tiden i Optimera har vært spennende og lærerik. Det er kanskje bransjens mest spennende bedrift å jobbe i. Pendlingen mellom bostedet i Brumunddal og arbeidsstedet i Oslo gjør at jeg nå velger å jobbe lokalt, sier Søgård. Søgård overtar i GOBB etter Kjell Emblem som går av med pensjonen etter 12 år i jobben.

Optimera i Norge omsetter for drøye fem milliarder kroner og er blant annet eierselskapet til byggevarebutikkene Montér og Optimera Proff. Optimera driver også industrivirksomhet i tilknytning til byggebransjen.

Gjøvik og Omegn Boligbyggelag bygger boliger for medlemmer, forvalter boligselskap og forhandler seg fram til rabattordninger for sine medlemmer. GOBB har 6.771 medlemmer og forvalter 129 boligselskap med til sammen 4.025 leiligheter. Fjorårets resultat før skatt ble på 2.441.038 kroner og egenkapitalen (konsernet) var på 41.212.000 kroner.