E6-reguleringsplan i rute

Statens vegvesen er i rute med å utarbeide forslaget til reguleringsplan for en fremtidig utvidelse av E6 mellom Kolomoen og Kåterud. Noen detaljer trenger og avklares før planen legges ut til offentlig ettersyn før jul i 2011.

Mye av grunnlaget for reguleringsplanen for en fremtidig utvidelse av E6 mellom Kolomoen og Kåterud til en firefelts veg med midtdeler er allerede klar, og den tekniske delen er nå til intern behandling hos aktuelle fagmiljøer i Statens vegvesen. Likevel gjenstår avklaring av enkelte detaljer knyttet til blant annet vann og støy, melder vegvesen.no.

Lokalveg ved Jønsberg
Fylkesvegen ved Jønsberg krysser i dag på bru over E6. I forbindelse med arbeidet med reguleringsplan for en utvidelse av E6 er det alternativer hvor denne lokalvegen krysser både over og under E6. Statens vegvesen har gjennomført et forprosjekt som i løpet av august/september vil bli behandlet av planutvalget i Stange kommune. Gjennom denne behandlingen vil det bli avklart om Statens vegvesen i forslaget til reguleringsplan vil foreslå at fylkesvegen forbi Jønsberg vil gå over eller under E6.

Rasteplass
Flere alternativer for plassering av rasteplass har vært vurdert. I forslaget til reguleringsplan vil Statens vegvesen foreslå at rasteplassen vil legges i sørgående retning rett nord for dagens rasteplass på Kolomoen.

Offentlig høring
Statens vegvesen regner med å legge reguleringsplanen for utvidelsen av E6 til en firefelts veg med midtdeler ut på offentlig høring før jul. Etaten vil i den forbindelse sende brev til berørte grunneiere, annonsere høringen i lokale medier og gjennomføre et åpent møte.