Sikringsarbeidene i Regjeringskvartalet fortsetter

Statsbygg jobber videre med å sikre bygningsmassen i Regjeringskvartalet. Arbeidet som ble påbegynt forrige søndag pågår fortsatt.

Sikringsarbeidet består av å rydde bygningsflater og sørge for å fjerne og rive løse materialer, samt å redusere risiko for eventuelle nedfallselementer fra vegger, tak og vinduer. Sikringsprosjektet har som første prioritet å sikre fasader, adkomst til bygningene og å redde ut verdier fra bygningene. Arbeidet er kommet et godt stykke på veg. Det mest kritiske sikringsarbeidet er utført, men området er fremdeles risikabelt å bevege seg i. Sikkerhet, helse og arbeidsmiljø har høyeste prioritert. Nå jobbes det i to skift, fra kl. 7 til 23 hver dag.

Sikkerhetsduker

Alle bygningene er nå undersøkt. Høyblokken er så langt ikke befart fra innsiden, og Statsbygg venter på klarsignal fra politiet. Det er satt opp sikkerhetsduk på fasadene. Det jobbes videre med rensing og rydding av R4, S-blokken og Y-blokken.

R5 er tatt i bruk. Fiskeridepartementet har flyttet inn i Grubbegata 1 i dag. Deler av Finansdepartementet flytter inn i dag også.

Alternative lokaler

Arbeidet med å finne alternative lokaler for fem departementer og Departementenes servicesenter (DSS) er godt i gang. Statsbygg har utarbeidet og levert oversikter som inneholder om lag 9000 ledige kontorplasser i Oslo-området. Dette omfatter i utgangspunktet arealer i gangavstand fra Regjeringskvartalet, samt arealer på Økern, Helsfyr, Nydalen, Lysaker og Skøyen. Det finnes over 3000 plasser i sentrum med inntil 20 minutter gangavstand. Statsbygg har vært med på flere befaringer. Aktuelle kontorlokaler vil bli gjennomgått med hensyn til sikkerhet av politiet og DSS.