Batimat-messe i november

Innovasjon står på dagsordenen på den store internasjonale byggemessen BATIMAT, som arrangeres på Paris Expo messeområdet ved Porte de Versailles fra 7.  til 12. november 2011. 

Oppsvinget i byggebransjen vil prege BATIMAT. Messen blir i år banebrytende, med hele 2 400 utstillere, hvorav 40 prosent internasjonale.

Som plattform for innovasjoner og trender, utgjør BATIMAT 2011 et viktig springbrett for utstillerne. De får anledning til å presentere sine innovative produkter, utviklet i overensstemmelse med de nye krav til blant annet energieffektivitet og tilgjengelighet. De to hovedtemaene går også igjen i Innovasjonskonkurransen og Designtroféene, som de besøkende kan se i Innovasjonsområdet (hall 4) og i DVD-Nyhetsguiden. I 2009 ble 154 innovasjoner presentert i konkurransen, og det var mer enn 1 000 nyheter på messen.

BATIMAT 2011 er et forum for networking og utveksling av erfaringer som rommer flere konferanseområder, blant annet:

- Rendez-vous des Architectes [Architect’s Meeting]. Norge er reperesentert ved arkitektkontoret Element As ved Cathrine Vigander, som blant annet vil presentere prosjektet ”Lærernes Hus» i Oslo sentrum. Prosjektet har høstet internasjonal oppmerksomhet.

- Forum Actualités Construction (Forum for Nytekning i Bygg) hvor besøkende og utstillere kan holde seg à jour med den nye lovgivningen og praksis som byggebransjens aktører er underlagt.

ZOOM, en messe i messen, dedikert inne- og utendørs innredning, gir et komplett overblikk over tilgjengelighet i Zoom Access-sektoren. Her blir spesielt satt fokus på Design For All, et universelt begrep som i dag anerkjennes som en nødvendighet, og som er i ferd med å bli en realitet.

Seks internasjonale prosjekter, hvor prinsippene for det universelle er anvendt, vil bli presentert på området Design for All by Batimat. For første gang i Frankrike får de besøkende konkrete svar og løsninger på problematikken rundt tilgjengelighet.

I tillegg blir det tilrettelagt en ”Access”-temarute, som identifiserer de utstillere som presenterer innovative produkter, og løsninger for tilgjengelighet og brukervennlighet. Temaruten kan rekvireres ved inngangen av messen.

BATIMAT 2011 går i byen

BATIMAT samarbeider i år med Paris-kommune om å skape en rekke dynamiske ”OFF”-arrangemeneter i selve Paris, som er kjent for sin flotte arkitektur.

Borgmesteren i Paris, Bertrand Delanoë, støtter aktivt initiativet fra BATIMAT og har gitt tillatelse til at messen inntar forskjellige bygninger i Paris. Dette samarbeidet gir de besøkende på messen mulighet til å få et innblikk i de mest nyskapende prosjekter og innovasjoner i Paris og omegn.

OFF-ruten i Paris og omegn

Når de besøkende registrerer seg til messen, kan de samtidig melde seg på en av de ti guidede omvisninger i nye bygninger og nylig renoverte monumenter i Paris, Bygningene utmerker seg både i kraft av sin arkitektur og innredning og som miljømessige og teknologiske innovasjoner. En BATIMAT OFF-guide blir distribuert på messen til de besøkende som ønsker å oppleve severdighetene på egen hånd.

Guiden omfatter også ZOOM-utstillernes show-rooms i Paris samt et unikt kart til hovedstadens arkitektur, som utgis i samarbeid med Senteret for Arkitektur og Byplanlegging Pavillon de l’Arsenal.

Globale perspektiver i byggebransjen på Musée du Quai Branly

Det internasjonale byggetoppmøte ”Sommet International de la Construction” (International Building Summit), som arrangeres av BATIMAT og Groupe Moniteur, vil motta ledere av tonegivende virksomheter og produsenter i byggebransjen. Deltagerne vil diskutere Europas nåværende og kommende plass i en verden i konstant forandring. Møtet gir et inngående innblikk i byggebransjens økonomisk konjunktur.

For ytterligere informasjon om BATIMAT, se www.batimat.com

Du kan også ta kontakt med messens representant i Norge:

PROMOSALONS / Franske Fagmesser

Tlf.: 22 50 88 88 – E-post: norway@promosalons.com