Enklere å reparere rust i betongkonstruksjoner

En ny norsk metode gjør det enklere å reparere og redusere rustskader i armeringen i svømmebasseng & himlinger.

Løsningen fra Lier-firmaet Protector kan spare offentlige og private virksomheter for store vedlikeholdsutgifter.

- Rust i armering, blant annet i svømmehallkasser er et kjent problem for betongbransjen. Det nye systemet vi har utviklet på Tranby begrenser også skadene og øker sikkerheten i konstruksjonene betraktelig, sier daglig leder Jan Eri i Protector.

Full kontroll
Cassette er et katodisk beskyttelsessystem som skrus fast utenpå betongkonstruksjoner der armeringen er utsatt for rust.

- Systemet stopper rust og gjør det mulig å overvåke armeringen inne i betongen via internett. Systemet er enklere å montere og overvåke enn dagens katodiske beskyttelsesmetoder, forteller Eri.

”Fjernstyringen” gir eieren god oversikt over armeringens tilstand og kan dermed redusere behovet for å bytte ut store mengder betong.

Vellykket i England
Etter utprøving i Norge er Cassette-systemet blant annet brukt i rehabiliteringen av Silver Jubilee Bridge ved Manchester i England. Seksti tusen kjøretøy passerer brua hvert døgn og løsningen fra Protector var med på å bidra til at renovering av brua kunne gjøres uten at trafikken måtte stanses. Systemet er også tatt i bruk i svømmehaller i England.