Knapt blitt dyrere å fly de to siste årene

Prisene på flybilletter lå på et historisk lavt nivå i 2009. Siden har de i gjennomsnitt steget bare 17 kroner.

Det viser tall fra Norsk Flyprisindeks. Norsk Flyprisindeks sjekker prisene til 20 populære destinasjoner i Europa og resten av verden hver måned, og ble etablert av reisesøkermotoren Travelmarket.no i august 2009.

I løpet av Norwegians ekspansjonsperiode i 2009 falt prisene på flybilletter ifølge Travelmarket til et historisk lavt nivå. Siden har prisene knapt endret seg.

I avreiseuke 38 i 2009 var gjennomsnittsprisen 637 kroner for en tur-retur-billett fra en lufthavn i Oslo-området til en av de ti europeiske destinasjonene i Norsk Flyprisindeks. Litt under to år senere er prisen 654 kroner i reiseuke 34 i år. Dette tilsvarer en økning på 3 prosent.

Mønsteret er ifølge Travelmarket omtrent det samme fra de andre store lufthavnene. Prisene er uendret fra Trondheim, og har økt med 4 prosent fra Stavanger. Prisene fra Bergen og Tromsø har derimot falt i samme periode. Fra Bergen falt gjennomsnittsprisene med 11 prosent fra 1.556 til 1.383 kroner, og fra Tromsø sank prisene med gjennomsnittlig 12 prosent.