Sikringsarbeider pågår i Regjeringskvartalet

Statsbygg er i full gang med å sikre bygningsmassen i Regjeringskvartalet. Arbeidet ble påbegynt søndag kveld, og nå jobber inntil 30 personer med å sikre bygningene slik at annet personell kan komme til på området.

Sikringsarbeidet består nå av å rydde bygningsflater og sørge for å fjerne og rive løse materialer, samt å redusere risiko for eventuelle nedfallselementer fra vegger, tak og vinduer. Bæringssystemet i flere bygg er sjekket, og i følgende bygg er det ikke synlige skader på bærende elementer: Y-blokken, S-blokken, R4, Finansdepartementet og Høyesterett.

Sikkerhetsduker

Alle bygninger er ikke undersøkt ennå. Høyblokken er så langt kun befart fra utsiden, fordi politiet fortsatt driver åstedsgransking. Bygningen må befares innvending for å vurdere nærmere skadeomfang. Etter at byggingsflatene er ryddet, skal det settes opp sikkerhetsduker, blant annet på R4 og Høyblokken. Montering av duker har startet i dag, onsdag.

Sikringsarbeidet er svært risikofylt og krever varsom fremdrift, og det er strenge krav til personellsikkerheten. Det er ikke avklart når sikringsarbeidene kan avsluttes.