Ikke funnet noe mistenkelig på Oslo

Deler av Oslo S er evakuert onsdag morgen etter at NSB meldte fra om en mistenkelig koffert satt igjen på en buss. Politiet har undersøkt bussen, og har ikke funnet noe skummelt.

– Det er foreløpig ikke funnet noe mistenkelig. Politiet kommer til å undersøke bussen noen minutter til, hvis ikke vi finner noe mer da vil det åpnes for trafikk igjen, sier innsatsleder Tore Barstad fra Oslo politiet på en pressekonferanse like før klokken 10 onsdag.

All bagasjen undersøkt
En mann igjen en mørkeblå koffert i midtgangen i en av bussene som erstatter tog i ombyggingsperioden på Oslo S like etter klokken 7.30 onsdag morgen. Politiet undersøkte stedet med bombehunder, og undersøkte senere også all bagasjen til passasjerene på bussen.

Bussjåføren i den aktuelle bussen Jack Vådal, hadde nettopp hjulpet passasjerene sine med å laste bagasjen deres inn i flybussen, da en mann kledd i mørke klær og et hvit hodeplagg satte fra seg en mørkeblå koffert. Vådal ser deretter at han tar opp mobiltelefonen sin, og går i bestemt hurtig tempo ut av bussen og opp på stasjonen.

Passasjer reagerte
– En amerikansk passasjer spurte om dette ikke var mistenkelig. Jeg var enig i det, og varslet NSB personalet. De ba folk forlate bussen, og det ble satt i gang en rolig evakuering, sier Vådal til NTB.

Det var mellom 15 og 20 personer på bussen, som skulle kjøre klokken 7.30 onsdag morgen. NSB som varslet politiet 7.40 onsdag. De ber de reisende om å være tålmodige.