Sterkt resultat fra Hydro

Norsk Hydro leverer et solid resultat for andre kvartal 2011. Økte aluminiumspriser er noe av bakgrunnen for det positive resultatet, mener konsernet.

Fakta om Hydroresultatet

Nøkkeltall fra andre kvartal 2011 (tall fra andre kvartal 2010)

* Underliggende driftsresultat: 3.229 millioner kroner (2.702 millioner kroner)

* Resultat før skatt: 2.111 millioner kroner (1.429 millioner kroner)

* Driftsinntekter: 24.728 millioner kroner (22.761 millioner kroner) (©NTB)

 

Norsk Hydro hadde et andrekvartalsresultat før skatt på 2,1 milliarder kroner i 2011. Det er en klar oppgang fra samme periode fjor, da resultat før skatt var 1,4 milliarder kroner.

– Fokus på drift og marginstyring har bidratt til bedre resultater i et sesongmessig sterkt marked, og vil gjøre oss mer robust i tiden framover, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Hydro løste de utfordrende økte råvareprisene med høyere aluminiumspriser og salgsvolumer. De har blant annet økt produksjonen sin ved selskapet Qatalum i Qatar, som de eier 50 prosent av. Ved utgangen av neste kvartal forventer Hydro at selskapet vil produsere opp mot full kapasitet. En midlertidig produksjonsstopp i selskapet Qatalum i fjor hadde da en negativ virkning på Hydros resultat.

Underliggende driftsresultatet i andre kvartal var på 3,2 milliarder kroner, opp fra 2,7 milliarder i fjor. Driftsinntektene endte på 24,7 milliarder kroner, opp fra 22,8 milliarder kroner i samme periode i fjor.

– Vi er optimistiske når det gjelder utsiktene for etterspørsel etter aluminium, men økt usikkerhet i det siste kan føre til større svingninger i etterspørselen i månedene som kommer, sier Brandtzæg

Usikkerheten kommer av ustabile makroøkonomiske forhold, og problemer knyttet til statsgjeld. (©NTB)