Vakter må holde tungtransport unna Oslofjordtunnelen

Flere tunge kjøretøyer bryter forbudet om å kjøre inn i Oslofjordtunnelen. Nå har Statens vegvesen satt opp egne vakter på begge sider av tunnelen.

Onsdag var de første vaktene til stede ved tunnelåpningen på Hurumsiden, skriver Drammens Tidende. Etter tunnelbrannen i juni er det bare kjøretøy som veier mindre enn 7,5 tonn som får kjøre gjennom tunnelen.

På Drøbaksiden har det vært vakthold siden tunnelen åpnet igjen 8. juli. Bare de fem første dagene stoppet vaktene 250 trailere og vogntogn, på tross av at det er satt opp informasjonsskilt om forbudet på alle innfartsveiene inn til tunnelen.

Nå er det også kommet opp store blinkende skilt med både norsk og engelsk tekst. Vaktholdet er satt opp på ubestemt tid.

De fleste trailerne har blitt stoppet, er utenlandskregistrerte. Fem sjåfører har blitt anmeldt til politiet etter brudd på kjøreforbudet. De fem siste dagene har 50 tunge kjøretøy blitt stoppet. Fungerende avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Elin Ødegård, sier til avisen at hun synes det er skremmende at forbudet ikke overholdes.

34 personer ble sittende fast i flere timer under den dramatiske brannen i Oslofjordtunnelen 23. juni. Tolv ble sendt til sykehus med røykskader.