Ikke sett arbeidernes liv i fare

Mange veistrekninger er under utbedring rundt om i landet i sommer. Dette kommer alle oss trafikanter til gode. Men det kan virke som om det er mange som ikke helt skjønner akkurat dette.

I hele sommer har vi fått meldinger om bilister som nekter å ta hensyn til at asfaltering og andre veiutbedringer pågår. De gir blaffen i skilting om veiarbeid og nedsatt hastighet. De blåser forbi veiarbeiderne i 80-90 kilometer i timen. Dette kan være direkte livsfarlig, men det ser mange ikke ut til å bry seg nevneverdig om. Det viktigste er å komme raskest mulig frem. Det med å ta hensyn får andre ta seg av.

Det ser ut til at mange rett og slett ikke skjønner hvorfor veiene skal utbedres. Det er jo et gode for alle som skal bruke veiene. Og en eller annen gang må jo veiarbeidene skje, og da kan det føre til tidvise ulemper. Men dette må vi rett og slett bare godta, og opptre deretter.

Det er også kommet flere meldinger om at mange lar sinnet over reduserte hastigheter, omkjøringer og tidvise kødannelser gå utover arbeiderne som står på i sommer. De blir kjeftet huden full, får fingeren gjennom vinduet og ikke minst risikerer livet ved at folk ikke respekterer de nedsatte fartsgrensene.

Til disse har vi bare dette å si; oppfør dere som folk og ta hensyn. Spesielt nå i sommerferien må det da være mulig å roe ned noen hakk, og heller godta at man kommer frem noen minutter senere enn planlagt.

Husk at du ved å ignorere fartsrestriksjonene i aller høyeste rad setter andres liv i fare. Å kjøre i 80 i en 50-sone hvor det pågår arbeid kan kanskje virke harmløst, men fartsreduksjonen gjør en enorm forskjell.

Sørg for at veiarbeiderne kan komme hele hjem til sine familier – selv om du bruker noen minutter ekstra på å komme dit du skal.

Følg anvisningene fra folkene på anleggsområdet og respekter skiltingen!