Vei- og togtrafikk stanset etter steinras i Holmestrand

Vei- og togtrafikken i Holmestrand står stille fram til tidligst onsdag på grunn av et steinras sent mandag kveld.

Ingen personer ble rammet av raset, men en bil med to personer kjørte inn i en steinblokk som lå i veibanen i Fjordveien i Holmestrand. Steinblokken var 4 meter høy og 5 meter lang. De to personene i bilen var uskadd, men ble sendt til legevakten i Horten for sjekk, opplyser operasjonsleder Paul Bergan i Vestfold politidistrikt.

Politiet fikk melding om raset klokken 23.53. Togtrafikken ble derfor stanset på grunn av frykt for at raset hadde truffet jernbaneskinnene. Tirsdag ettermiddag opplyser Jernbaneverket at togtrafikken mellom Sande og Holmestrand blir stengt resten av dagen. Selve skinnene skal ikke være truffet, men toget kan ikke gå før flere steinblokker er fjernet fra lia over jernbanen. De reisende blir fraktet med alternativ transport på strekningen.

– Oppryddingsarbeidet vil starte i løpet av kvelden. Vi vet ikke når veien kan åpnes igjen, sier byggeleder Odd Tandberg i Vegvesenet til NTB.

Raset hadde tatt med seg noen lyktestolper. Beboere i et hus i nærheten ble dessuten evakuert og innlosjert hos venner. De fikk tidlig tirsdag ettermiddag lov til å flytte hjem igjen.