Det blir midtrekkverk i Lavangsdalen

Strekningen som får midtrekkverk er ca 10 km og byggetiden er beregnet til 1,5 år.  

Arbeidet med reguleringsplanen er i full gang og planen er å bli ferdig i løpet av august måned. Etter det skal reguleringsplanen på høring til kommuner og fylkesting.

- Denne type arbeid tar tid, sa regionvegsjef Torbjørn Naimak på en pressekonferanse. – Det er mange hensyn å ta, og arbeidet med å etablere midtrekkverk er ikke så enkelt som mange tror. Vegbredden skal utvides og det skal legges til rette for de som bor langs vegen. Vi kan ikke blokkere adkomster. Dessuten skal det tilrettelegges for kryss og forbikjøringer for blant annet ambulanser. Vi må også ta hensyn til reindriftsnæringa, sa Naimak.

Finansiering

Statsråd Magnhild Meltveit Kleppa sa i dag at hun vil jobbe for finansering av midtrekkverk i 2012-budsjettet.

Flere tiltak for E8

Det jobbes dessuten med reguleringsplan videre fra Lavangsdalen mot Laksvatnbukt, som et ledd i å gjøre E8 tryggere. Dette arbeidet omhandler utbedring av svinger, bedre avkjørselsforhold og kryssløsninger.

Strakstiltak

I tillegg pågår flere strakstiltak på E8 – som skogrydding langs vegen, flere rekkverk, nedsatt hastighet på utsatte steder, bedre vegbelysning, bedre skilting og oppmerking, fartstavler og etablering av automatisk trafikk-kontroll (ATK) .