Forskningsrådet skal evalueres

Selskapet Technopolis Group får ramme på 7 millioner kroner fra Kunnskapsdepartementet for å evaluere Norges forskningsråd.

– Norges forskningsråd er en viktig institusjon i det norske forsknings- og innovasjonssystemet, sier forskningsminister Tora Aasland i en pressemelding.

Dette blir den første evalueringen av rådet på ti år. En bred gjennomgang av rådets mål og funksjoner skal brukes til å vurdere hvordan både Forskningsrådet og systemet fungerer, og vil være blant innspillene til neste forskningsmelding.

Technopolis vil i oppdraget samarbeide med Statistisk sentralbyrå og Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning, samt to britiske universiteter.

Fem selskaper konkurrerte om oppdraget fra Kunnskapsdepartementet. Technopolis, som har kontorer i ni europeiske land, har ifølge departementet spesialisert seg på evalueringer av forsknings- og innovasjonspolitikk

Evalueringen skal være klar innen august 2012. Forskningsrådet finansierte i fjor forskning for omkring 7 milliarder kroner.