Schwarzenegger kommer til Zero11

ZERO er stolt over å kunne annonsere at tidligere guvernør i California Arnold Schwarzenegger vil holde hovedinnledningen på årets Zerokonferanse 21. november 2011. Mange fra byggenæringen deltok i fjor, og arrangøren tror mange fra næringen vil komme tilbake i år også.

Som guvernør satte Arnold Schwarzenegger California i det internasjonale førersetet når det gjelder handling mot klimaendringer, og gjorde delstaten til et globalt forbilde for politikere og næringslivledere som har som mål å gjøre noe for å stoppe den globale oppvarmingen.

En av de viktigste tingene han oppnådde som guvernør var klimaloven (the Global Warming Solutions Act) som ble vedtatt i 2006 – et tverrpolitisk samarbeid om å redusere Californias klimagassutslipp. Han etablerte også hydrogenveien the California Hydrogen Highway og the Million Solar Roofs Plan, et program som har som mål å etablere 3000 nye megawatt med solenergi innen 2015.

Etter å ha signert Californias klimalov gjorde Schwarzenegger sitt sterke engasjement for klimasaken klart med disse ordene:

“Vi må ganske enkelt gjøre alt som står i vår makt for å bremse den globale oppvarmingen før det er for sent… Vitenskapen er klar. Debatten om global oppvarming er over.”

I 2007 snakket guvernør Schwarzenegger om klimasaken i FN, hvor han tok opp rollen til enkeltnasjoner og delstater, som California, og han kom med en sterk oppmoding til verdens ledere om å komme sammen om en ny internasjonal avtale som kan støttes av både rike og fattige nasjoner.

Arnold Schwarzenegger var guvernør i California fra 2003 til 2011. California er den største delstaten i USA, med 27 millioner innbyggere. Om delstaten hadde blitt regnet som et eget land, ville California vært den niende største økonomien i verden, foran blant andre Canada, India og Russland.

Det er i 2011 sjette år på rad ZERO arrangerer det mange mener er Norges viktigste klimakonferanse. ZERO 11 finner sted 21. - 22. november på Clarion Hotel Gardermoen.

Ved siden av Schwarzenegger stiller blant annet Anthony Giddens og klimakommisær for EU, Connie Hedegaard på arrangementet.

Mer info om programmet finner du her: www.zerokonferansen.no