Hitachi hjullastere tar markedsandeler

NASTA selger bra med Hitachi-hjullastere. - Vi er fornøyd med våre sterke resultater i hjullastermarkedet, men dette er bare begynnelsen på den veksten vi er i stand til å oppnå, mener Kjell Sørensen, ansvarlig for hjullastere i NASTA AS.

NASTA, som er den offisielle Hitachi Construction Machinery Europe-forhandleren i Norge har fått ti prosent andel av 100-350hk-segmentet av landets hjullastermarked. Dette er oppnådd i løpet av de tre årene siden Hitachi ZW hjullastere ble lansert i Europa.

I 2010 solgte den norske forhandleren totalt 27 enheter med de mest populære modellene, som er 15-tonns ZW180 og 18-tonns ZW220. Nasta leverer hele spekteret av 15 Hitachi hjullastere, fra fem tonn til 50, men alle maskinene som hittil er solgt har vært i 11-25 tonn-kategorien.

- Vi har levert hjullastere til kunder over hele Norge og de har funnet ut at kvaliteten på maskinene har oversteget forventningene. Vi er overbevist om at en 20 prosent markedsandel kan nås i løpet av to til tre år, sier Sørensen.