Sommertid er hyttetid

For svært mange nordmenn er hytta det viktigste om sommeren. Der samler man familien og der steller man og styrer dagen lang. Mange har også små og store byggeprosjekter. Besøker man byggevarehusene i områder med mange hytter er sommeren en gulltid for mange butikker. Det er svært mange som har en liten byggmester i magen.

Det er heller ikke tvil om at mange utkantkommuner blomstrer om sommeren. Den omsetningen butikkene får da sikrer at lokalbefolkningen har et tilbud også ellers i året. Mange i lokalsamfunnet har mange små og store oppdrag fra hyttefolket. Det kan være en septikk som skal tømmes, eller et tilbygg som skal føres opp. Mange kjøper ved og det som ellers trengs.

Vi ser at hyttesesongen også blir utvidet. Folk får stadig mer fritid, og mange som pensjonerer seg tidlig, bruker nå langt mer tid på hytta enn før. Mange har alle de bekvemmeligheter man trenger. Det er bredbånd og fjernsyn slik at man alltid kan være oppdatert hva som skjer rundt om. Mobildekningen er også blitt betydelig bedre de siste årene.

Ja, enkelte har bedre utstyrte hytter en n hva de har i sine hus og leiligheter. Skjønt det er ikke sikkert at man blir mer lykkelig av å ha en luksushytte enn en mer alminnelig hytte. Det viktigste på hytta er at man har evnen til å senke skuldrene og at man kan nyte naturen rundt seg.