Fristet ikke med mer bøter i Hardanger

De fem kraftlinje-demonstrantene gikk frivillig da politiet fredag ankom mastepunktene i helikopter for å jage dem bort. – Det fristet ikke med mer bøter i dag, sier aksjonist Lars-Helge Ljone.

– Nå har vi flyttet oss frivillig etter samtaler med politiet. Det fristet ikke med mer bøter i dag. Men det kommer en ny dag i morgen, så vi får se hva vi gjør da. Statnett jobber visst på lørdager også, sier aksjonist Lars-Helge Ljone (60) til NTB mens han er på vei bort fra de to mastepunktene, som ligger mellom Roaldsdalen og Svartafjellet.

– Løp ikke rundt
Politiet hadde fått melding om at aksjonistene ikke bare hindret Statnett i arbeidet med å sette opp nye kraftmaster, men at de også utsatte helikopterpilotene og seg selv for fare ved å løpe rundt ved mastepunktene og hindre helikoptrene i å lande.

Men ifølge Ljone har de fem sittet rolig ved siden av mastepunktene.

– Får nok bot senere
De to aksjonistene som torsdag nektet å fjerne seg fra anleggsområdet på Rong ved Voss da politiet kom, fikk begge hver en bot på 10.000 kroner. De nektet å vedta foreleggene, og må møte i retten i september.

Ingen av de fem aksjonistene som var ved mastepunktene fredag er hittil bøtelagt, men kampen er ikke over ennå, forteller Ljone.

– Jeg har ikke blitt bøtelagt ennå, men jeg kommer sikkert til å bli det, og da kommer jeg ikke til å godta boten. Det er kampen mot mastene som står i høysetet, og da tar jeg nok konsekvensene og må møte i retten, sier han.