Med stemplingsterminalen i lomma

I Spenncon har personalsjef Tore Aasen og hans team digitalisert time- og prosjektregistreringssystemene for alle anleggsarbeidere ved hjelp av en egen timeapplikasjonen på mobiltelefonen.

– Alle har en mobiltelefon. Det blir som å gå rundt med stemplingsterminalen i lomma, sier Aasen. Den mobile WinTid-løsningen er utviklet av Logica.

– Jeg opplever systemet som svært effektivt. Det sikrer til bedre flyt i hverdagen, og vi reduserer tidkrevende administrasjonsarbeid. Tidligere rutiner med håndskrevne timelister gir utfordringer med å tolke innholdet og betydelig merarbeid for de som følger opp kostnadene i prosjektene, sier montasjebas Rune Meier.

Spenncon har vært tidlig ute med å ta i bruk digitalt utstyr for å effektivisere hverdagen til de ansatte. Selskapet var av de første som tok i bruk det elektroniske timeregistreringssystemet WinTid fra Logica, dette skjedde allerede i 1997. I dag bør det i følge personalsjef Tore Aasen være å regne som en selvfølge at de ansatte har tilgang til gode digitale løsninger som sikrer en effektiv arbeidsdag:

– Vi ønsker at alle våre ansatte skal slipper å avbryte arbeidet for å føre timer. Den mobile løsningen bidrar til å øke den generelle trivselen og fleksibiliteten. Systemet er også nødvendig som oppfølgingsverktøy for ledelsen. Vi synkroniserer timeregistreringsmodulen mot ERP-systemet for å kartlegge avvik mellom på budsjettert ressursbruk og faktisk medgått tid, sier Aasen.

Leder for WinTid i Logica, Hans Christian Alnæs, mener de mobile timeregistreringsløsningene er spesielt egnet for selskaper innen håndverkeryrket, anleggsarbeidere og andre som jobber ute i felten:

– Mobilløsningen åpner for effektiv stempling via hver enkelt medarbeiders personlige mobiltelefon. Applikasjonen er enkel i bruk og grei å forholde seg til, sier Alnæs.

Spenncon har i tillegg mange ingeniører som arbeider fra lokasjoner over hele landet, fra Verdal i nord til Sandnes i sør. Det er også de som sitter andre steder, faktisk også på Svalbard i øyeblikket. Ingeniørene benytter WinTids ”MinTid”-løsning for prosjektering.

– Vi ser det som fordelaktig å ha ett helhetlig verktøy som kan brukes av alle ansatte, uansett hvilken type jobb de utfører. Det sikrer god kontroll over både prosjekter og lønnsgrunnlag til alle våre ansatte, og det er en fordel å slippe å bruke ulike programvarer, sier Aasen.