AF signerer Strøm Gundersen-avtale

AF Gruppen (AFG) har inngått intensjonsavtale med KB Gruppen Kongsvinger AS med den hensikt å overta KB Gruppens eierandeler i Strøm Gundersen Holding AS.

I tillegg vil AF Gruppen tilby øvrige aksjonærer i Strøm Gundersen Holding og datterselskapet VSP Holding AS å kjøpe inntil 50 % av deres aksjer. Transaksjonen priser selskapene i Strøm Gundersen konsernet til en virksomhetsverdi på MNOK 997 på 100% basis før korrigering av minoritetsinteresser. Endelig verdi vil bli justert for netto rentebærende gjeld og normalisert arbeidskapital på transaksjonstidspunktet. Oppgjøret vil bestå av utstedelse av aksjer i AF Gruppen mot selgerne på inntil 10 % av AF Gruppens aksjer. Resterende kjøpesum gjøres opp kontant.

Virksomhetene i Strøm Gundersen Gruppen har en forventet omsetning i 2011 på ca. 1,2 milliarder kroner. Eierne av KB Gruppen har informert AF Gruppen om at de har igangsatt en deling av KB Gruppens aksjepost i AF Gruppen ASA, slik at disse aksjene blir fordelt mellom KB Gruppens respektive eiere. Dette forventes å være gjennomført medio august.

Transaksjonen vil fremlegges for godkjenning i ekstraordinær generalforsamling i AF Gruppen og forventes gjennomført i 3. kvartal 2011.