Færre søker bygg og anlegg i Oslo

Det er færre personer som søker seg til Vg1 bygg og anleggsteknikk i år en i fjor. – Det er bekymringsfullt og viser at vi har en jobb å gjøre med å vise fram de positive framtidsutsiktene for byggenæringen, sier Jørgen Leegaard, direktør kompetansepolitikk, rekruttering og utdanning i BNL.

I 2010 var det 198 som søkte Vg1 bygg og anleggsteknikk i Oslo, i 2011 var det bare 151.

- Dette er en stor nedgang som nok skyldes mange ulike forhold, men vi trenger litt tid til å gå nærmere inn i de ulike årsakene til at ungdom i mindre grad søker bygg og anlegg. Vi må bli flinkere til å vise frem at bygg og anleggsnæringen er en trygg og spennende arbeidsplass for fremtiden. Det gjelder ikke bare i Oslo, men også alle andre deler av landet der byggenæringen sikrer arbeidsplasser og verdiskaping, sier han.

Bare en av tre elever i Oslo søker seg inn på yrkesfagene. De studiespesialiserende fagene har blitt mer populære, mens yrkesfagene får færre søkere.

– Oslo er det fylke med størst byggeaktivitet og behov for boliger og veier. Regionen kan ikke basere seg på å hente arbeidskraft fra alle andre steder, men må også ha egen rekruttering sier Leegaard.