Anleggstart i Sørum

Statens vegvesen starter arbeidet med tre prosjekter i området rundt Gauteidveien ved Frogner i Sørum kommune.

Det gjelder arbeid med gang- og sykkelveg langs fv. 382 Gauteidveien (på Skedsmosiden), rundkjøring i Hvalskrysset og støyskjerm langs fv. 171 mot Frogneralléen.

Formålet med prosjekt 1, gang- og sykkelveg langs fv. 382 Gauteidveien i Skedsmo, er å tette hull i gang- og sykkelvegnettet, samt å bedre framkommelighet og sikkerhet for gående og syklende.

Anlegget starter ved krysset Branderudveien – Gauteidveien og fortsetter til grensen mellom Skedsmo og Sørum kommune, ca. 600 meter. Det anlegges gang- og sykkelveg med en bredde på 3 meter og med en 3 meters bred rabatt med gress. Den sørlige delen av anlegget har en kraftig stigning, opp til 1:8. Her blir det anlagt en egen hvileplass. Det skal på en strekning gjøres erosjonstiltak på vestsiden av gang- og sykkelvegen. Før oppstart med bygging av gang- og sykkelvegen skal det foretas flytting av eksisterende lavspentstolpe og høyspent/lavspentkabel skal legges om. Det skal også legges en ny høyspentkabel i hele traséen. I tillegg blir det et nytt belysningsanlegg. Eksisterende avkjørsler ivaretas langs hele traséen.

 

Hvalskryssset

Prosjekt 2 dreier seg om fv. 171 Hvalskrysset. Behovet for rundkjøringen er utløst av trafikksikkerhetshensyn. Krysset har vært ulykkesbelastet. Den totale diameteren er 35 meter, bestående av en sentraløy på 16 meter i diameter, overkjørbart areal på 2 meters bredde og kjørefelt på 7,5 meters bredde. Eksisterende busslomme erstattes med ny, og deler av nåværende gang- og sykkelveg legges om for å tilpasses denne. Rundkjøring vil først bli ferdig i 2012, da det av geotekniske årsaker er anbefalt først å legge ut forbelastning i 2011.

Støyskjerm

Prosjekt 3 omfatter en 243 meter lang støyskjerm langs fv. 171 mot Frogneralléen.

Velforeningene i området og kommunen har over lengre tid etterlyst tiltak som bøter på støyforholdene.

Byggekostnader og finansiering

Alle arbeidene vil utføres av Mesta drift as som hadde lavest pris på entreprisen av de tre som la inn tilbud. Arbeidene starter nå etter ferien og avsluttes sommeren 2012

Byggekostnadene til sammen på alle prosjektene er ca. 25 millioner kroner. Dette finansieres av Akershus fylkeskommune.

Anleggsområdene vil så godt det er mulig bli inngjerdet, men det henstilles allikevel til å vise hensyn og ikke bevege seg inn i området. Anleggsarbeidene vil også medføre større anleggstrafikk, og det må påregnes en del støy fra anleggsvirksomheten på dagtid.