- Det blir ikke ferievær i juli

Sommerværet lar stadig vente på seg, og i helgen blir det nedbør over hele landet. Søker du sol, bør du dra til Finnmark og Trøndelag.

– Der får de en smak av finværet i alle fall. Temperaturen vil stige litt med varm luft som kommer sørfra, og det vil være mindre nedbør enn andre steder i landet. I Finnmark vil det bli rundt 25 grader på lørdag, forteller vakthavende meteorolog Håkon Mjelstad ved Meteorologisk institutt til NTB.

Dermed vil Midnattsrocken i Lakselv og Norsk Revyfestival i Nord-Trøndelag trolig få fint festivalvær denne helgen.

Utsiktene for sørligere festivaler, som Skjærgårds Music & Mission utenfor Tvedestrand, ser dårligere ut.

Etter en periode med relativt varmt og delvis godt vær, vil nemlig temperaturen i sør synke litt. Og dessverre vil ikke noen del av landet slippe unna regnet denne helgen.

Regn i Agder

De fleste steder vil ifølge meteorologen få minst én dag med mindre nedbør i løpet av helgen, men mest blir det i Agder og muligens i Telemark, hovedsakelig på lørdagen.

Neste uke blir det beste været i Sør-Norge, men da blir det også kaldere. Temperaturen vil antakelig synke under ti grader om natten, ifølge Mjelstad.

Helgens idyll i nord blir dessverre kortvarig, for neste uke kommer nedbør og kuling nord for Stad og Dovre.

– Med godvilje kan jeg kanskje finne én bra dag med fint vær i nord, sier meteorologen.

Sommerværet uteblir

Mjelstad tror ikke sommerværet kommer i juli i det hele tatt.

– Det kan jo komme, men vi har ingen holdepunkter for å si at det blir sommervær. Prognosene viser at det mest sannsynlig ikke blir det, forteller meteorologen som håper det kanskje blir bedre i august.

Også meteorolog Inge Johannessen er pessimist når det gjelder ferieværet. På storm.no oppfordrer han folk til å pakke kofferten og dra sørover til Middelhavet. Det er Mjelstad enig i.

– Det er ikke så dumt det, for det blir ikke så varmt her hjemme, og det kan ta tid før værregimet bedrer seg, sier han.