Byggservice & Vedlikehold vant over Siemens

Byggservice & Vedlikehold AS har vunnet en omfattende sak mot Siemens i Borgarting lagmannsrett.

Totalt skal Siemens betale Byggservice & Vedlikehold AS rundt 100 millioner kroner, hvorav deler av beløpet skal videreføres til Byggservices underentreprenør, Baneservice AS, som også var part i saken.

Borgarting lagmannsrett avsa 29.6.11 dom i sak mellom Siemens AS, Byggservice & Vedlikehold AS og Baneservice AS. Saken gjaldt oppgjøret etter utbyggingen av nytt GSMR-nett langs jernbanenettet i Norge, og det sentrale spørsmål var hvorvidt de to sistnevnte hadde krav på tillegg som følge av forsert ferdigstillelse, eller om Siemens hadde krav på dagmulkt samt dekning av ekstrakostnader som følge av forsinkelser. Etter 9 ukers ankeforhandling er Byggservice & Vedlikehold AS, som var representert ved advokatfirma Schjødt , tilkjent et beløp på kr. 70.751.372 + renter fra 1.1.07. Samtlige av Siemens motkrav ble forkastet. Byggservice & Vedlikehold AS er i sin tur dømt til å betale i alt kr. 31.520.224 videre til Baneservice AS.

De anleggsarbeidene som saken gjaldt ble i sin tid gjennomført i regi av det tidligere Peab-selskapet Netel AS, men kravene i saken ble etter ferdigstillelse overført til Byggservice og Vedlikehold AS i forbindelse med en omorganisering i Peab-konsernet

Vi kommer tilbake med en større versjon av saken i neste utgave av bladet.