NCC bygger første passivhus i Asker

NCC Construction Norge skal bygge et omsorgsbygg med 22 leiligheter og aktivitetshus på Borgenbråten i Asker kommune. Kontraktssummen er på 53 millioner kroner.

Omsorgsbygget skal bygges som et passivhus og blir det første i Asker kommune. Et passivhus er meget godt isolert, slik at kroppsvarme, elektriske apparater og belysning står for mye av oppvarmingen. Også jordvarme vil bli benyttet og sammen reduserer dette energibruken og miljøpåvirkningen, slik at driftskostnadene blir lavere. Bygget skal romme totalt 22 leiligheter, fellesstuer og kjøkken i forbindelse med leilighetene, samt kontorer, vaktrom og datarom. I tillegg skal det oppføres uteboder for boligene.

Selve aktivitetshuset har et bruksareal på 460 kvadratmeter, bestående av ulike aktivitetsrom som fysioterapi, basseng på fire ganger seks meter og sanserom. Det vil også bli plass til kontorer og kjøkken, samt garderober og våtrom.

- Vi er veldig fornøyde med å bygge Asker kommunes nye energieffektive og miljøvennlige omsorgsbygg og aktivitetshus, og håper bygget kan være til inspirasjon for flere passivhus i Asker og resten av landet, forteller distriktssjef Gunnar Ulvestad i NCC.

Prosjektet vil stå ferdig i løpet av høsten 2012 og byggestart er umiddelbart.