Ingen avklaring om vindkraft til havs

Olje- og energidepartementet er ikke klar til å trekke noen konklusjon om hvilke områder som kan åpnes for vindkraft til havs.

– Foreløpig er det ingen entydige konklusjoner om hvilke områder som er best ut fra hensynet til miljø- og arealbruksinteresser eller andre mulige interessekonflikter. Vi mener derfor at alle de 15 områdene som er utpekt, bør utredes ytterligere før man gjør en prioritering av hvilke områder som åpnes for prioritering, sier politisk rådgiver Ivar Vigdenes (Sp) i OED i en pressemelding.

Departementet vedtok tirsdag et program for å utrede vindkraft til havs. Formålet er å øke kunnskapen om hvilke arealer som kan være egnet for utbygging av havvind, og samtidig akseptable ut fra hensynet til miljø og andre areal- og næringsinteresser.

Vedtaket bygger på rapporten «Havvind- forslag til utredningsområder», utarbeidet av en gruppe bestående av representanter fra Norges vassdrags- og energidirektorat, Direktoratet for naturforvaltning, Fiskeridirektoratet, Oljedirektoratet og Kystverket. Gruppen utpekte 15 områder som nå skal utredes videre.