Veitrøbbel i Polen før EM

Nesten halvparten av de polske veiene som skal bygges til fotball-EM står i fare for å ikke bli klare før turneringen starter neste sommer.

Polakkene lovet i 2008 at 290 mil med motorvei skulle bygges før den prestisjetunge fotballturneringen som landet arrangerer sammen med Ukraina.

Men nå ser det ut til at bare 700 kilometer bygges, mens 1000 kilometer av de planlagte veiene ikke blir klare til EM. Det uttalte representanter fra de polske samferdselsdepartementet tirsdag.

Det kinesiske selskapet Covec, som skulle bygge motorvei mellom Warszawa og Berlin, trakk seg i juni fra avtalen. Det skjedde etter at polske entreprenører hevdet å ikke ha fått betalt av Covec.

Flere problemer har det også vært på veien mellom Krakow og den ukrainske grensen. Det er en vei som sees på som nødvendig for å lette trykket av reisende mellom de to arrangørlandene.

Nå står mesteparten av veiarbeidet på stedet hvil. To nye firmaer er innkalt til forhandlinger om å fullføre arbeidet. Departementet håper at byggingen kan tas opp igjen senere denne måneden. (©NTB)