Tre tunneler legges ut på anbud

En ny bit av fv. 714 Laksevegen i Sør-Trøndelag skal bygges og nå søker Statens vegvesen etter entreprenører som er interesserte i jobben.

De tre fjelltunnelene som skal bygges er Brattstiåstunnelen (215 m), Fenestunnelen (1070 m) og Valslagtunnelen (2585 m).

Bompengesøknaden er ikke vedtatt i Stortinget men likevel vedtok fylkesutvalget denne uka å konkurranseutsette tre tunneler. Sør-Trøndelag fylkeskommune garanterer for bompengeandelen.

Se kart som viser tunneltraseene nederst på denne siden og gå inn på DOFFIN (database for offentlige innkjøp) www.doffin.no for fullstendig utlysning og konkurransegrunnlaget. Innleveringsfrist av tilbud er 5. september kl. 12.00.

I tillegg til byggingen av de tre fjelltunnelene inneholder den store entreprisen også noe vegbygging for å knytte tunnelene til det eksisterende vegnettet, legging av kabler og elektroarbeider i tunnelene. Dette blir en stor jobb og byggherreoverslaget er på omlag 460 millioner kroner. Forventet entreprisekostnad står i utlysningen i DOFFIN.

Ny fv. 714 er delt opp i en rekke utbyggingsparseller som skal realiseres i løpet av ca. 10 år. Utbedringen av Ulvstubakken er godt i gang og skal etter planen ferdigstilles i høst. Når byggingen av tunnelene også kommer i gang er fire av de høyest prioriterte utbyggingsparsellene igangsatt før bompengepakken er vedtatt. I bompengesøknaden er utbygging av Valslagtunnelen ikke en del av bompengepakken, men finansieres med statlige rassikringsmidler.

Målsettingen med bompengepakken Ny fv. 714 Laksevegen er å bedre framkommeligheten og øke trafikksikkerheten.

Les mer her