Arrangerer studietur til London

Faggruppen for Bygg og Anlegg - Tekna/NITO (FBA) og Norske arkitekters landsforbund (NAL) arrangerer 8. – 11. september 2011 studietur til London.

London er et godt og spennende eksempel på hvordan det i både stor og liten skala foregår en kontinuerlig urban transformasjon - en dynamisk endring og utvikling i byens innhold og form.

Drivkreftene i dette kan være kommersielle interesser, byens behov for en mer effektiv arealbruk, strukturendringer i næringslivet, nye krav til infrastruktur til transport (veier, jernbaner, t-baner), miljøhensyn, nye standardkrav til bygninger og bygningsmiljøer osv. På forskjellig vis skjer den urbane transformasjon i samspill med bevaring og eventuell ny bruk av historisk viktige bygninger og bymiljøer.

Med dette som utgangspunkt legges studieturen opp med besøk til en rekke planlagte og helt eller delvis realiserte eksempler på transformasjon av store og små byområder og byggeprosjekter i ulike og vidt forskjellige deler av London.

Studieturen legges opp med spesiell oppmerksomhet rettet mot to vidt forskjellige bysituasjoner i London:

The Olympic Park i East London som et stort byutviklingsprosjekt i en forsømt og sliten bydel og deler av South London som nå preges av en kraftig nybygging og ny status ikke minst pga av ringvirkninger av Tate Modern - ombyggingen av et gammelt kraftverk til et av verdens mest suksessrike kunstmuseer.

Mer informasjon om turen finner du her